Välkommen!

Välkommen att kika in i min lilla pysselhörna!
Jag är helt ny på det här med blogg, vi får väl se vad det kan bli...

Jag är en scrapptoka som älskar att göra kort och att scrappa ihop album! Är nyfiken på det mesta inom scrapp, ingen proffs, lär mig hela tiden mer och gör vad jag tycker är kul för tillfället!
Vill gärna visa mina kort och kanske lite annat som jag har "snickrat" ihop! Hoppas att jag kanske kan ge någon lite inspiration .
Blir glad åt kommentarer =) så lämna gärna ett litet avtryck!


tisdag 29 maj 2012

Dopkort

Ett tag sen sist, tiden rusar iväg och det är så mycket man vill göra... Vädret har ju visat sig från sin bästa sida nu en tid och då blir det till att vara ute och njuta!

Fick förtroendet att göra ett dopkort till en liten Frans. Det skulle inte vara blått, gärna grönt.


Har använt Bildmålarnas dopstämpel, tycker den är så söt! Premiär för min nya borderdie från Nellie Snellen... Sådana önskar man måååånga... :) Bokstäverna är stickers som jag fick när jag vann en utlottning tidigare. Färgen på dem har blivit lite mörk på kortet.


Jag satte två tags överst, problemet blev att kortet knappt gick ner i cellofanpåsen. Tänkte inte på det.... ;)


Dekorerade med blommor (så klart) och en söt liten nalle från PY-hobby.


 Inuti kortet var jag ju bara tvungen att använda bordern igen! En liten oval att skriva i och en liten nalle i tyg.
Det var allt, nu ska jag göra två studentkort!

Kramelikram!

söndag 20 maj 2012

Bröllopskort

Den här gången visar jag ett bröllopskort. Fick fria händer, ett bröllopskort är speciellt tycker jag. Lite svårare när man inte känner paret...


Jag har använt det fina pappret "Kärleken övervinner allt" från Maja design. Det är så fint så man vill nästan inte sätta saxen i det.. Dekorerade med blommor, silverringar från Panduro och silverhörn. Det var lite svårt att få kortet att inte öppna sig. Jag hade tänkt sätta en liten kardborr rundel, men var rädd att kortet skulle dras sönder. I stället tog jag en pytteliten "silver" ring som jag klistrade tillsammans med sidenbandet, trädde i det översta bandet i ringen sen. Hoppas att det håller....


 Inuti behöll jag den fina texten i pappret, en vers på vänstersidan och bröllopsdatum på högersidan (syns inte så bra på bilden)
Versen hittade jag när jag googlade runt, tycker den var fin!


Lite blommor så klart....


...och så baksidan

Det var bröllopskortet! Härligt med bröllop, hör våren och sommaren till!
Ha det gott, återkommer snart igen!

torsdag 10 maj 2012

MiloLilja, ny utmaning!

Tilda med brev och blomma får bli mitt bidrag i Milo Liljas utmaning. Det var en fin skiss som jag fastnade för på direkten, skulle vara inskickad innan 15/5 så det blev lite bråttom...

Försökte mig på att få rosorna lite glittriga, gick väl så där.... blir säkert bättre nästa gång.



Ha det gott!

tisdag 8 maj 2012

Lite lagom tantigt...

Svärmor fyller 86 år på söndag, blev till att fixa ett kort som är så där lite lagom tantigt! Hon är inte så mycket för nyheter...  ;) Tänkte guld och blommor...

Fjärilen kommer från PY-hobby, veckade en halv doilie så att fjärilen lutar lite. Stoppade ner några små rosor och lite pistiller i "solfjädern".



Det blommiga pappret kommer från Victorias Design House.

Ha det gott, jag är snart tillbaka!


måndag 7 maj 2012

Ibland vill det inte stämma...

 Vilka härliga vårdagar det har varit! Det har blivit lite trädgårdspyssel i helgen! Fast lite kortskapande har jag hunnit med oxå....

Ibland är det hopplöst.... jag vet inte hur många papper jag provat, vänt och vridit, klippt och grejat, testat massa olika och ändå har det inte känts rätt. Man KÄNNER liksom när det stämmer, eller hur?
Var helt inne på att väskan skulle vara lila, hade någon engelsk text i huvudet... WHEN I AM AN OLD WOMAN I SHALL WEAR PURPLE... inte ens lila ju.... :)


Långt om länge målade jag över det lila, blev grönt istället. Kändes liiite bättre, men helt nöjd är jag inte! Bara att acceptera, mest nöjd blev jag med blommorna....


...och väskan får väl godkänt....

Hoppas den rätta känslan infinner sig till nästa gång.....
Ha en skön vårdag!
Kramar!

onsdag 2 maj 2012

Månadens utmaning

Månadens utmaning denna gång har en härlig skiss och djurtema. Jag hoppas att min lilla björnflicka räknas in i
djurriket, trots kjol och rosett!


Jag har använt mig av en digistämpel från Elisabeth O Dulemba, utstans från Nellies och BossCut, texten är gjord med DYMO och dekorerat med blommor och lite bling.
Hoppas  nu att den blir godkänd....

Tjingeling!