Välkommen!

Välkommen att kika in i min lilla pysselhörna!
Jag är helt ny på det här med blogg, vi får väl se vad det kan bli...

Jag är en scrapptoka som älskar att göra kort och att scrappa ihop album! Är nyfiken på det mesta inom scrapp, ingen proffs, lär mig hela tiden mer och gör vad jag tycker är kul för tillfället!
Vill gärna visa mina kort och kanske lite annat som jag har "snickrat" ihop! Hoppas att jag kanske kan ge någon lite inspiration .
Blir glad åt kommentarer =) så lämna gärna ett litet avtryck!


lördag 27 oktober 2012

Mitt första stafflikort blev till far!



Har gjort ett farsdags kort till min 90-årige pappa. Provade att göra ett stafflikort för första gången. Det var ju riktigt roligt och inte alls så svårt som jag trodde, när jag sett sådana. Hade en kortbas och sedan "klädde" jag det med fina papper från Pion och Majas. Det blev i tjockaste laget så jag fick fästa med en liten magnet för kortet ville "gapa" när det låg ihofällt.


Vi har lite som tradition att gå på julkonsert tillsammans, papppa, min bror, svägerska, min man och jag, så en biljett får bli årets farsdags present!





Stämplade lite runt kortet för att få lite mer liv... 
Pappa är en inbiten kortspelare så det fick bli en liten charm med spelkort. Han är glad för blommor och den lilla pappersrullen får symbolisera biljetten. Stämplen är en freebee från Pysseldags. Gjorde en liten ficka att lägga biljetten i.




Här syns magneten, hade svårt att dölja den eftersom jag kom på i efterhand att den behövdes. Tycker inte det stör så mycket, syns ju bara när man öppnar upp kortet.


Baksidan med min personliga stämpel. Här lyckades jag dölja magneten med en liten extra bit!

I natt har vi fått första snön här i Hässlehom, kunde den inte väntat lite???!  Den smälter nog snart, hoppas jag, för solen skiner från en klarblå himmel. En riktigt fin, men kylig dag väntas....
Här väntas det barnbarn för övernattning, så nu ska jag gå och förbereda lite...
Ha en riktigt sköööön helg!!!
Kramis!





onsdag 24 oktober 2012

Nu är det jul igen....

Eller... nja, i alla fall ett julkort igen! En liten Nisse som svingar sig i julgranskulan, kommer från Mo Mannings. Han har fått lite glitter på kläderna och så försökte jag mig på att få kulan att glittra lite...



Papper från Reprint, den bruna diesen i bakgrunden har jag embossat med en embossdie från Cuttlebug. Har haft lite svårt att använda dem, har aldrig tyckt att det blir bra.
Lite snö i kanten med min snöpenna.


Satte även lite snö på den lilla metall snöflingan.

Nu går det snabbt till jul, snart är sommartiden slut och sen blir det bara mörkare och mörkare... Tur att vi snart ska plocka fram adventsljusstakarna!! Det är en mysig tid, men ingen månad går väl sååå fort som december!! Gäller att njuta lite och inte bara stressa...
Ha det gott alla!
Kraaamis!!

lördag 20 oktober 2012

Två julkort till med samma stämpel!

Här kommer två julkort till! En söt liten diggi-älva från mo´s digitala värld som jag använt på båda!



Papper från YouDo med lite glittereffekt, stämpel från Majas och en liten metallgran.


Tycker om när det glittrar på julkorten, så det blev lite extra glitter på kjolen!


En annan variant med samma lilla sötnos! Här är det papper från Reprint, textstämpel från YouDo och pärlband från Pysseltagen. Även här lite extra glitter på kjolen och vingarna.

Hade ett treårigt barnbarn här igår som fick syn på ett av korten och gillade glittret. Så sen pysslade vi hela eftermiddagen, det gick åt mycket glitter... :) men vad gör det? Hux flux är de stora och då vill de minsann inte sitta här och pyssla med mormor!!! Gäller och njuta nu.... än om det blev åtgång på mina sticklesflaskor!!! ( Finns massor i butiken!)

Nu börjar det klarna upp här, har varit gråmulet hela fm. En snabb promenad nu,  innan jobbet kallar!
Trevlig helg!
Kraaam!

torsdag 18 oktober 2012

35-års kort!

Mitt bland alla julkort så dyker här upp ett födelsedagskort! En av sönerna har fyllt 35, så då var det ju det här med kort till män/killar.... varför är det mycket lättare att göra rosa, söta kort till tjejer??? Kan inte begripa det.... ;)
Så här blev det i alla fall:



Tipset om dragkedjan hittade jag på facebook i en av grupperna. Hittade en påse med gamla dragkedjor i mina gömmor, så det blir nog fler av den här sorten!
Pappret kommer från Prima, "firefly collection", dies med kugghjul köpte jag när vi var hos Pysseltagen. Kommer från Rox stamps som var där och sålde.


Insidan fick en liten ficka att stoppa en peng i, stämplen kommer också från Rox. Den syns så dåligt här, men den ser ut så här:


Lite rolig tycker jag!! :)


Jag har ju, som jag sagt innan, härjat runt bland mina scrapsaker. Sålt lite, kastat lite och försökt organisera resten!!!
Så, om ni vill se, så ser det ut så här där jag sitter och pysslar:


Nä, nu ljög jag, så här såg det ut när det var nystädat!!! Liiite annorlunda nu..... hi,hi!
Mannen min, fixade till en bandförvaring på väggen! När vi var på soptippen fick jag syn på en lång papprulle, hade nog varit en matta eller nåt om den! Perfekt till pennorna, tänkte jag och smusslade in den i bilen.... :)


Målade dem med sprayfärg och simsalabim! Här ligger pennorna alldeles utmärkt, och det bästa är att det får plats ännu fler! Hyllan de ligger i är ett cd-ställ som ligger ner, har en likadan ovanför på väggen!



Min "pysselgarderob" fick papprena sorterade och så "pimpade" jag pizzakartonger lite lätt. Blev faktiskt nöjd med min lilla organisation!! Men, oj! vilken tid det tog...

Det här blev nog mitt längsta inlägg någonsin....

Ha det bäst och njut av de fina höstdagarna!

Kraaaam från mig till dig!







måndag 15 oktober 2012

Jag har gjort en blomma!

När jag vandrade runt i era bloggar så hittade jag en spännande blomma inne hos Iffa! Var bara tvungen att prova! Inte blev den lika fin, men ett tappert försök!! Här är mitt försök!


Kanske i största laget....


Här har jag använt blomman i ett julkort, blev väl inte jättenöjd, men alltid roligt att prova något nytt!

Det är så roligt att se alla julkort som tillverkas! Man blir såå himlans inspirerad, skulle kunna sitta och pyssla hela dagarna men måste ju göra liiite annat också, hihi!!!
Tack för att just Du tittade in!
Kram!


söndag 14 oktober 2012

Julkort nummer två.....och tre...

Här kommer ett nytt julkort! Ett enkelt kort med "färdig" tomte från Inkido, tror pappret också kom därifrån! Stämplade lite runt om för att få lite liv i det ganska färglösa pappret! En spellis die, band och en liten söt bjällra.




Det andra är en liten Tilda, årets Tilda till och med! Visst är hon söt med sitt hemliga paket?


Jag tror det är papper från Inkido här också... köpte ju lite papper hos pysseltagen när vi var där. Stämplen kommer i alla fall från Maja design, de små blommorna i hörnen är ett band där jag klippt ut blommorna en och en.

Det var lite julkort ! Har fler....

Har en skön söndag!
Kram!!!

fredag 5 oktober 2012

Ett litet projekt...

Jag såg att Iffa hade gjort ett kort med flera tags. Hoppas inte du blir ledsen när jag har tagit efter dig! Jag tyckte det var så himla fint ( som allt annat som den tösen gör!) så jag kunde inte låta bli!

Nu är det inte klart, men jag har fullkomligt klart i skallen hur det ska se ut! :) Visar när det är klart och när den som ska ha det, har fyllt år!
Så här långt ser det ut på detta viset...

 Färgerna ser lite konstiga ut på bilden, rosen och pappret matchar i verkligheten.

 Nio tags

 En stor tag inuti, kommer text sen!



 Det var  (är) så roligt att göra! Jag blev riktigt nöjd, minsann! En miss bara, jag missa att tagsen skulle klistras på olika håll, men jag biga till dem, så det funkar ändå. Allt kan ju inte lyckas första gången...
Annars är det julkort som görs här nu, kommer på nya ideer heeela tiden.

Senaste dagarna har jag röjt i min pysselhörna och skåp. Ändrat om lite, kastat (!!!) lite och sålt lite. Snart är det klart. Bild kommer....

Trevlig helg på er alla!
Kramis!



måndag 1 oktober 2012

Grattis till körkortet!

Min svärdotter klarade mc-körkort i veckan som gick! Bra jobbat!!
Måste ju bara skicka en liten gratulation! Så här såg den ut!



Textstämplen är en digistämpel från pysseldags, tyckte den passade, hon klarade ju verkligen av en utmaning! Motorcyklen kommer från SkogsTokiga, även den en digi.
Ville ha det lite tufft men samtidigt lite rosa, för hon är en "rosa" tjej!

För övrigt är det julkort i min skalle nu!!!! Handlat massa nytt :) kliar i fingrarna....
kommer snart...
Ha det gott, idag har det varit en fin höstdag här, kunde till och med sitta i uterummet och äta middag!

                                                                    Kramis!