Välkommen!

Välkommen att kika in i min lilla pysselhörna!
Jag är helt ny på det här med blogg, vi får väl se vad det kan bli...

Jag är en scrapptoka som älskar att göra kort och att scrappa ihop album! Är nyfiken på det mesta inom scrapp, ingen proffs, lär mig hela tiden mer och gör vad jag tycker är kul för tillfället!
Vill gärna visa mina kort och kanske lite annat som jag har "snickrat" ihop! Hoppas att jag kanske kan ge någon lite inspiration .
Blir glad åt kommentarer =) så lämna gärna ett litet avtryck!


torsdag 28 februari 2013

Grabbigt kort

Ett kort till min bror, alltid lite huvudbry när det gäller de där karlarna!! Aktiv som han är, så tycker jag att han kan förtjäna en dag i soffläge! ;)

Papper från k-design, även grattisstämplen kommer därifrån. Mannen i fåtöljen är en digis från mo manning, färglagd med promarkers.



 

Hörnen tror jag kommer från pysseltagen, lite swirls och svarta rosor (lagom grabbigt, eller hur?)



Inuti en annan rolig stämpel från K-design, och en ruta att skriva i.



På baksidan min personliga lilla signering!

Snart helg igen, hoppas det här våraktiga håller i sig....
Ha det bäst!
KRAM!

måndag 25 februari 2013

Semesteralbum och vinst!

I veckan trillade det ner två paket från Finland i min postlåda!!! LYCKA!


Åhhh, så spännande! Jag hade turen att vinna Majas fina bloggcandy! JAG! som aldrig vinner... Å jisses vad mycket fint där var i paketen, här kommer det att pysslas!



I helgen har jag börjat på ett nytt semesteralbum. Var ju på Gran Canaria över nyåret, så det blir lite bilder från det framöver, blandat med lite kort så klart!


 Första sidan klar!


Andra sidan!

Känns så länge sen jag gjorde LO´s så det går lite trögt.... får väl jobba upp mig allt eftersom... sista sidan blir jag kanske helnöjd med ;)

Ha en skön måndag där ute!! Själv drar jag iväg till jobbet om en stund!
KRAMIS!!

onsdag 20 februari 2013

Mera påsk!

Lite mer påsktema... det går ju fort ditåt så lika bra att ha några kort tillhands!


 Har använt prickigt och randigt papper från Reprint. Finns i alla härliga vårfärger! Stämplat påskliljor på tagen med en gammal stämpel från gömmorna. denna gången är stämplen från K-design i sin helhet!

Blommor,blader och lite fjädrar hör väl påsken till!

Med det här kortet är jag med i Lillblomman skissars februariutmaning!

Ha en bra dag! Här är det så råkallt idag... brrr...
Kramis!

måndag 18 februari 2013

Utmaning igen!

Jag har gjort ett bidrag till Kristinas scrapbookings skissutmaning. 





Det blev rosa och brunt, mysiga färger tillsammans! Som vanligt svårt att fotografera så färgerna blir bra... :( och varför blir det suddigt? Grr...
Har använt ett papper från Majas design och cardstock i vitt och brunt. Lite olika dies, spellbinder (nyinköpt!), cuttelbug och quickutz. Grattisstämplen är från K-design och så Tilda förstås!


Blommor och en liten söt fågel!

Så här ser skissen ut.

Har haft lite shoppa dille sista tiden... Ebay är livsfarligt!!!! Eller rättare sagt skitkul! Hihi!! Har bland annat köpt dessa spellbinders diesen(väntar på fler paket) , har länge tittat snett på den ovala, sååå fiiin!!
I eftermiddags var jag på ICA, blev lite smått och gott där med :)


Ha en mysig kväll alla goa där ute!!!
Kram!




torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag! En mysig dag som man kan unna sig lite vardagslyx!
Jag gjorde några små hjärtekort.






Använde min die från Nellie snellen, la den på dubbelt papper så att det hänger ihop och går att öppna. Riktigt kul att göra de här små korten! Lite blommor, hjärtan och stickles, och vips så var det klart!!!








Inuti satte jag en av mina nya stämplar från K-design ( jag bara älskar de stämplarna!) Den här är så underbar tycker jag!!!





Ha nu en riktigt skön dag och unna er det där lilla extra!!!
Kramis!!!

onsdag 13 februari 2013

Rolig skisstävling!

Hittade en trevlig skisstävling hos Strömstads scrapbookings blogg. Fick lite vår/påsk känsla....




 så här ser ni mitt bidrag!


 Det blev riktigt färgglatt med lila och gult! Påskkäringen kommer från en freebee från Elisabeth O. Dulemba, färglagd med promarkers. Papper är K-design och lite enfärgat från gömmorna.



 Mycket blommor!


Den roliga textstämplen kommer från K-design, precis som papprena. Fick tyvärr klippa bort  lite, den har en kvast under texten. Fick inte plats och så hade det blivit "kvast på kvast",oj, oj,  blev lite fundersam nu... nu ändrade jag ju på stämplen, får man göra så? Nån som vet?

Härligt med färg!! Jag tycker det är skoj med skisser, ibland har man idetorka men ser man en skiss så ploppar ideerna fram!

Kram på er!

fredag 8 februari 2013

Inbjudan till bröllop!

NU är bröllopsinbjudningarna klara, skickade och framme hos mottagarna!!!! Känns sååå bra, de blev jättenöjda! Fick ett sånt fint mail där de verkligen visade sin tacksamhet, blev rent tårögd när jag läste det!! Tack Natalie!!

Ibland får man ha tur!!! I onsdags skrev jag att jag var nervös, skulle banden komma? Sista dagen, korten skulle skickas på torsdagen... Gissa om jag blev glad när brevbäraren hade ett lite paket med sig till mig? Jaaa!!!! Nöjd blev jag med banden också, de var precis som jag föreställt mig :)

Så nu kommer här lite bilder....


 Jag började med att stansa ut massa delar..... (vevade och vevade).



 Embossade papper.....


Satte dit texter, klistrade dit alla delar och sist kom banden på plats!



Klara och packade i cellofan, redo för långresa på posten till det blivande brudparet!



Ett stort jobb men samtidigt en stor ära och jätteroligt!!!

Trevlig helg!
Kram!!!

onsdag 6 februari 2013

Skogens konung!

Har fått en sån fruktansvärd klia i fingrarna!!! Kallas på läkarspråk för "SCRAPPKLIA"! :)  Drabbas ni också av det ibland? Slinker in i min pysselvrå hela tiden...

Har gjort ett kort till sonen som fyller år i dagarna. Han har helt utan förvarning tagit jaktlicens, är ute och sitter på pass allt som oftast... tillbringar långa kalla dagar i skogen, hoppas att få skjuta något antar jag...
Hihi!!

Ja, så då passar ju Magnolias lilla älgkalv med sina fiiina, bruna, sammetslena ögon bra eller hur? ( Hörs det att jag inte är någon jaktälskare???)



 Skogstema! Massa löv och papper i kamoflage färger och så geväret!!! Hittade efter mycket sökande en fantastisk tjej i en av Facebookgrupperna, som hjälpte mig med den saken. Tack Ina! Det blev så att säga pricken över i, eller iet under pricken.... fniss!!! Hörndies från quickuts, ganska nyinköpta från Ebay.


 Inuti kortet gjorde jag en ficka till ett kexchoklad. Har förstått att just kexchokladen ingår i jägarens standardpackning... i alla fall i den här jägarens! En liten älg håller locket på plats med hjälp av en magnet.
Har använt min nyinköpta die från Nellie Snellen till textruta.




Gjorde ett litet fack att sätta pengar i, det är fem små fack inuti. Fick ta vad börsen hade att erbjuda bara för att visa hur jag har tänkt. Det fina gröna pappret kommer från K-design och stämplen från Roxstamps.


Här syns facket lite bättre.





..och så baksidan med nyaste stämplen, börjar vänja mig vid den mer och mer... ;)

Nu sitter jag här och biter på naglarna.... väntar fortfarande på band till bröllopsinbjudan :( var runt och letade efter nya igår, men 30 meter guldband är inte så lätt att få tag i. Men hoppet står till en blomsteraffär som skulle leta i lagret idag..

I natt har det snöat här, så nu ska jag ut och ta ett tag med snöskyffeln medan jag väntar på posten...

Kramis!!!







lördag 2 februari 2013

I´m back!!! med kort till 80-åring...

Här har det varit bloggtorka ett tag nu, beror inte på att jag legat på latsidan, nej nej! Jag fick en äran att göra 45 st. inbjudningskort till ett bröllop. Kan man tacka nej till det? Inte jag i alla fall... MEN det har hållit mig väldigt sysselsatt senaste tiden. Nu väntar jag bara på att få hem banden, sen är de färdiga och ska skickas iväg. Det har varit sååå roligt, men betydligt mer arbete än jag trodde. Det är skillnad att göra ett kort eller 45 likadana. Kommer lägga ut dem här så ni får se, men väntar tills bandet är på plats.

Nu är jag sååå taggad att göra nya kort, att variera mig igen!! Igår blev det ett kort till en man som fyller 80 år. (tack Ulla!)



 Papper från BoBunny, klockdies från quickutz, swirldie från Cherry Lynn design och stämplen kommer från Vilda stamps. Metallcharms, rosor och metallhörn.



Iniuti samma papper och en grattisstämpel, även den från Vilda.



Baksida med min nya personliga stämpel från RoxStamp. Blev inte riktigt nöjd med den, tycker namnet kunde varit lite större. Det är så svårt att avgöra hur det blir i verkligheten. Har beställt en till från Malaysia, ska bli spännande att se... :)

Har sorterat mina dies idag. Har köpt (!) några nya så de fick inte riktigt plats i pärmen. Köpte övningskörnings skyltar i Ullared sist. Perfekta att fästa dies på, bara 14.50 kr. st så det måsta bli fler sådana nästa tur dit. Har använt magnetiska fotopapper innan, de är ju mycket dyrare och inte riktigt lika magnetiska.

I natt har det snöat här i Skåne, rena julkortskänslan när man tittar ut, men jag vill ju ha VÅÅÅÅR!

Har inte ens haft tid att gå på mina vanliga bloggpromenader på sista tiden, men se upp! för nu kommer jag in till er och kikar på allt fint som ni gjort!!!

Hoppas ni mår bra alla där ute i cyberrymden!
 Kramelikram från mig!