Välkommen!

Välkommen att kika in i min lilla pysselhörna!
Jag är helt ny på det här med blogg, vi får väl se vad det kan bli...

Jag är en scrapptoka som älskar att göra kort och att scrappa ihop album! Är nyfiken på det mesta inom scrapp, ingen proffs, lär mig hela tiden mer och gör vad jag tycker är kul för tillfället!
Vill gärna visa mina kort och kanske lite annat som jag har "snickrat" ihop! Hoppas att jag kanske kan ge någon lite inspiration .
Blir glad åt kommentarer =) så lämna gärna ett litet avtryck!


onsdag 6 november 2013

Julkort från träffen...

Har inte blivit färdig till att lägga in mina julkort från träffen än. De var ju inte riktigt klara inuti. Men nu har jag fixat till dem.

Den här trötta tomten är en digi från Paper shelter, färglagd med promarker. Texten är en stämpel från K-design, lite rolig, tycker jag!


Samma lille sötnos som i tidigare inlägg men i en annan färg.

En liten flicka i blått med glittriga snöstjärnor. Digi från La-la land crafts. Dies från spellbinders, qk och Marianne design.

Gjorde en utmaning också, det var en kista som tog väldigt lång tid. Har ingen bild på den. Jag trodde jag skulle hinna göra massor av kort men det blev inte så många. Man måste ju kolla vad andra gör och gå och shoppa lite med.

Tog en liten skogspromenad med  Ulla också, vi gick till en liten sjö som heter Odensjön.


150 m bred och 19 meter djup, finns många sägner om sjön. så här står det i Wikipedia:

Omgiven av 30 meter höga branter har Odensjön gett upphov till olika sägner. Länge trodde man att sjön var bottenlös och hade en egen förbindelse till en krypta i Lunds domkyrka. Två jättar, Blink och Börta ska ha bosatt sig under sjön så pass långt ner tills de inte längre kunde höra kyrkklockorna. En annan sägen säger att det i forna tider ska ha funnits ett slott där Odensjön ligger idag, och slottets torn ska synas i djupet när sjön är som klarast.
Det finns också en sägen från Landskrona, om en elak man som gått bort. Folket ville begrava honom i den bottenlösa Odensjön för att hindra honom från att "gå igen". Men han själv ville uppenbarligen inte kastas i den bottenlösa sjön, för hans kista blev tyngre och tyngre ju mer hästskjutsen närmade sig sjön. Till sist orkade inte hästen mer, och den elake mannen begravdes istället vid vägkanten.

Hur som helst så var det skönt med en skogspromenad och det var sååå fint i skogen! Längtar redan till nästa träff...

Är i full gång med julkorten här hemma nu, lite födelsedagskort ska det också bli... Härligt!!!

I morse var det lite kallare, det var så hög och skön luft! Bättre än det som varit, regn och rusk!Tror jag ska ut och gå en runda nu.

Ha det gott!
Kram!6 kommentarer:

 1. Jättefina kort, nu har du hunnit en bra bit i julkortstillverkningen. kram bibbi

  SvaraRadera
 2. Åhh vad roligt att du använt en av TPS-motiven!! :-)
  Visst är han för go den trötta tomten..
  De nadra korten är supersnygga också!!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Åh, så fina julkort, fick lite tips igen på vad jag kan göra av mina dies.... den var rolig den sömniga tomten och textstämpeln....
  Ha en fortsatt fin vecka och helg, kram, Carin

  SvaraRadera
 4. Åh vilka härliga julkort du har gjort.. Gillar särskilt det med tomten. Så härlig textstämpel som passar perfekt till..
  Ja, hösten kan vara underbar om den visar sig från sin fina sida.. Kan man gå en promenad och sen när man kommer in så har man all rätt att få sätta sig vid pysselbordet.. :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. ÅHh jisses så många vackra julkort!!
  Så söta stämplar, gillar Lalands extra mycket!! :)

  KRAMAR MAJSAN

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren i min blogg!
  Jag gillar dina fina julkort. Snyggt dekorerade och fina färger.
  //Elisabet

  SvaraRadera